Vi älskar god mat och att testa ny mat. Jag älskar inte att handla lika mycket som Ramón älskar det men tycker det är fantastiskt när skafferiet, kylen och frysen är fyllda. Men även om det faktiskt kan vara svårare att hitta på mat då för när det inte finns så mycket tycker jag det är enklare att trolla ihop något. Knäppt. Trollar med rester istället, det kan också va kul + känns bra att inte slänga mat. Bra på rester men sämst på att planera maten och köper mest det som vi är sugna på vilket tyvärr gör att vi måste stödhandla hela tiden. Men försöker bli bättre på det. En annan sak vi lovade skulle bli bättre i och med flytten till Malmö var att alltid ha massa frukt hemma och det har vi verkligen lyckats med. Frukt är så mycket billigare här. Maten också! Eftersom Ramón älskar matbutiker så har vi besökt väldigt många på kort tid i Malmö. Favoriten hittills är Lucu Food. En gigantisk butik med varor från hela världen. Som att gå i matbutik utomlands vilket jag faktiskt gillar. Och vad handlar vi då? Bara vegetarisk. Ramón är dock köttätare men äter vegetariskt hemma. Vi kör mycket vegan men inte allt. Vill inte lämna osten och så är det lite för dyrt med till exempel veganska yoghurtprodukter. Och så kommer vi fram till själva ätandet. Vid middagen är det är kaos, precis som en kan tänka sig i en stor familj. Alla är hungriga och pratsugna. Liana vill äta allt vi andra har på tallriken och slänger gärna 90% på golvet. Hinner sällan med att fota maten så ni får nöja er med att läsa vad vi ätit på senaste tiden: ???? Pokébowls! Massor. I olika kombos. Alla älskar och det är enkelt att plocka ihop. Vi har haft mango, avocado, puckar rödlök, picklad gurka, ris, marinerad portabello, friterad tofu, rostad lök, chillimajo, halloumi osv i olika kombinationer. ???? Grytor! Indiska som Tikka Masala, älskar det här receptet. Eller röd curry efter det här receptet men tar bort kycklingen, lägger till olika grönsaker beroende på vad vi har hemma och byter ut fisksåsen mot en vegetarisk variant du bland annat hittar här. ???? Pasta Bolognese med Anammas formbara färs (blir mer tuggmotstånd), äppelcidervinäger, scharlottenlöksfond och massa annat gott. Alltid med både ketshup och parmesan till mig och barnen. Ramón äter den med... sötsur chilisås. ???? pasta carbonara med soltorkade tomater istället för bacon. Fräser tomaterna med massa svartpeppar och lite salt, häller på havregrädde, liquid smoke och b-jäst. Sen i med lite pastavattnet så såsen tjocknar lite och gifter sig perfekt med spagetti. Vad äter ni i veckorna? Vill ha inspiration!